>

17 Ocak 2014 Cuma

DOMATES ÇORBASI

MALZEMELER

  • 4-5 adet domates
  • 2 yemek kaşığı un 
  • 1 yemek kaşığı salça
  • sıvı yağ ya da tereyağ
  • 5 su bardağı su
  • Rendelenmiş kaşar peyniri
  • tuz

YAPILIŞI:

Tencereye sıvı yağ yada tereyağ ekliyoruz.2 yemek kaşığı unu ilave edip kavuruyoruz ve salçayı da ilave edip biraz daha kavuruyoruz.Blender den çektiğimiz yada rendelediğimiz domatesleri ilave edip 5 dk kaynatıyoruz.Daha sonra suyumuzu ve tuzumuzu ilave ediyoruz ve bir taşım daha kaynatıyoruz.Servis kaselerimize alıp üzerini kaşar peynir yada maydanozla  süslüyoruz.
                          AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder