>

24 Ocak 2014 Cuma

OCAKTA KAKAOLU KASE KEKİ

           MALZEMELER

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı silme kakao
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Kabartma tozu, vanilya 
  • Aldığı kadar un

       YAPILIŞI:

Çırpma kabında yumurta ve toz şekeri iyice köpürene kadar çırpıyoruz.Sütü,sıvı yağı ardından un,kakao,kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip çırpıyoruz.Çorba kaselerinin dibini margarinle yağlıyoruz.Hamurdan herbirine eşit ekliyoruz.(Çok fazla doldurmayacağız ki daha güzel kabarsın ve içi  hamur kalmasın .)Geniş bir tavaya yada tencereye kaseleri diziyoruz.Orta ateşte pişiriyoruz.Tencerenin dibine su ekliyoruz.Su kaynamaya başlayınca kapağını örtüp ocağın altını kısıyoruz.Arada kontrol ediyoruz su azalırsa tencerenin dibine su ekliyoruz.Kabarınca bir bıçak yardımıyla içinin de piştiğine emin olduktan sonra , ocaktan alıp kekler soğuyunca tabağa ters çeviriyoruz.İsteğe göre üzerini reçel ,marmelat,çikolata sosuyla süsleyip servis ediyoruz.
                      AFİYET OLSUN :)

3 yorum:

  1. bu keklerin hiçbiri fırındakini tutmuyor ben birsürü denedim hiçbirini beğenemedim

    YanıtlaSil
  2. Enfessss bir tarif. Elinize saglik

    YanıtlaSil