>

9 Şubat 2014 Pazar

ÜZÜMLÜ BURGU EKMEK

    MALZEMELER

  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 10 gr kuru maya
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 yumurta
  • 2,5 su bardağı un 
  • 1 çay kaşığı tuz

İÇİ İÇİN

  • 100 gram kuru üzüm 
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 çorba kaşığı çekirdek

YAPILIŞI:

Hamuru yoğurmak için önce ılık sütün içinde kuru mayayı 5 dk bekletiyoruz.Daha sonra üzerine yumurta, yoğurt ,tuz ve un ekleyerek yumuşak bir hamur elde ediyoruz.Hamuru 10 dk dinlendiriyoruz.hamuru ikiye bölüp ikisinide ince açıyoruz.Yuvarlak açılmış hamurumuzu dörde bölüyoruz.Suda beklemiş olan üzümleri ceviz ve çekirdekle karıştırıp hamurların baş kısımlarına serip rulo şeklinde yapıp gül gibi yuvarlayarak tepsiye diziyoruz.Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.190 derecedeki fırında 30 dk pişiriyoruz.
                 AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder