>

8 Aralık 2013 Pazar

KREP

     

  MALZEMELERİ:

  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz

YAPILIŞI:

Çırpma kabımıza süt, un, yumurtaları mikserle yada çırpma teliyle iyice pürüzsüz kıvam elde edene kadar çırpıyoruz.Teflon bir tavayı ocakta iyice ısıtıyoruz.Her bir krep için bir tatlı kaşığı sıvı yağ kullanıyoruz.Krep hamurundan 1 kepçe kadar tavanın ortasına döküyoruz ve tavaya yavaşça yayıyoruz.Üzeri göz göz olunca diğer tarafını çevirip kızartıyoruz. Kağıt havlu üzerine alıp üzerini de kağıt havluyla kapatıyoruz.( Ilık ve yumuşak kalması için)Malzeme bitene kadar aynı işlemi yapıp krepleri üst üste diziyoruz.
                                                             Afiyet olsun :)

6 yorum:

  1. Hilal Hanım bu tarif kaç kişilik oluyo acaba??

    YanıtlaSil
  2. kilo problemi olanlar için de tarifler lütfenn

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çok haklısınız.Onuda en yakın zamanda ekleyeceğim.Teşekkürler .

      Sil
  3. Bu tarifi kabartma tozu ekleyerek deneyin arkadaslar tadini cok degistiriyor.

    YanıtlaSil
  4. Bir cok krep denedim daha once ama bu kivam cok guzel oldu. Ben yoruma bakarak kabartma tozu da koydum ama yorumu yazan arkadas ne kadar koymamiz gerektigini de soylerse sevinirim. Tesekkurler

    YanıtlaSil