>

18 Mart 2015 Çarşamba

CHEESE CAKE

                  MALZEMELER

  • 1 paket burçak yulaflı bisküvi
  • Yarım paket pötibör bisküvi
  • 50 gr tereyağ yada margarin

                KREMASI İÇİN:

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket (200 ml) labne
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı un 
  • 2 paket vanilya

             GANAJ ÇİKOLATA İÇİN:

  • 150 ml çiğ krema
  • 2 tablet çikolata ( sütlü yada bitterli tercihe bağlı )

YAPILIŞI:

İlk önce yulaflı ve pötibör bisküviyi robottan geçirip un haline getirelim.Bir tavada 50 gr tereyağ yada margarini eritip soğumaya bırakalım.Bir kaba bisküvileri alalım üzerine soğumuş tereyağı döküp iyice  karıştıralım.Kelepçeli kek kalıbına yağlı kağıt serip kelepçeli kısmını onun üzerine geçirip sıkıca kapatalım ve artan yağlı kağıtları kenarından keselim.( Eğer kelepçeli kalıp yoksa yuvarlak kek kalıbımızın içine tam ölçü yağlı kağıt kesip serelim)Hazırladığımız biküvileri kalıba eşit şekilde yayıp iyice bastıralım.15 dk dinlenmesi için buzdolabına koyalım ve buarada kremayı hazırlayalım.Kremayı yaparken iki ayrı çırpma kabı alıyoruz birine yumurtanın aklarını diğerine sarılarını koyuyoruz.Önce sarılarını mikserle çırpıp karıştırıyoruz ve şekeri ekleyip macun kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.Bu karışımın içine yoğurt ve labneyide ekleyip pratik bir şekilde çırpıyoruz ve yumurta beyazlarına geçiyoruz.Ayrı bir kapta bizi bekleyen yumurta beyazlarını kar gibi, köpük gibi olana kadar yalnız başına çırpıyoruz.Bu kıvama geldikten sonra içerisine eleyerek unu ve vanilyaları ekliyoruz, plastik yada tahta kaşık yardımıyla söndürmeden karıştırıyoruz.Bu ayrı iki karışımı birbirine ekleyip dolapta dinlenmekte olan bisküvilerin üzerine döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri ve kenarları hafif kızarana kadar pişiriyoruz.(Yaklaşık 35 dk falan )
NOT:Eğer yanlarda kızarmış görüntüsü istemiyorsanız yanlarıda beyaz olsun diyorsanız pişirirken yanlarına alüminyum folyo sarınız.Fırından çıkarıp biraz oda sıcaklığına gelmesini beklediğimiz cheesecake 'mizi beklerken üzeri için ganaj çikolatamızı hazırlıyoruz.150 ml çiğ kremaya sos tavamıza alıp ocağın altını açıyoruz.Krema tam kaynamaya yüz tuttuğunda ocaktan alıp tablet çikolataları kırıp içine ekliyoruz ve karıştırarak pürüzsüz bir kıvam elde ediyoruz.Hazırladığımız ganaj sosumuzu cheesecake'in  üzerine döküyoruz.Önerilen tüketilme şekli bir gün dolapta bekletildikten sonra, ancak ogün tüketmek isterseniz en az 2-3 saat dolapta soğuduktan sonra servis ediniz.

        ALTERNATİF ŞEKLİ :

Eğer meyveli yapmak isterseniz çilekli cheesecake'i de öneririm bu sevdiğim bir arkadaşımın yapmış olduğu cheesecake.Aynı şekilde yapıp yalnızca üzerinin sosunu değiştirebilirsiniz.

             ÇİLEK SOSU İÇİN:

  • 250 gr çilek
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
YAPILIŞI:
Çilekler rondodan geçirilip küçük bir tencereye alınır.üzerine şeker ve nişasta eklenir.kaynayana kadar pişirilir.Eğer katı olursa kıvamını az su ekleyerek açabilirsiniz.
                   



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder