>

19 Aralık 2013 Perşembe

HAVUÇLU KIRMIZI BİBERLİ PİLAV

MALZEMELER

  • 3 su bardağı  pirinç
  • 4,5 su bardağı kaynar su
  • 2-3 havuç
  • 2-3 kırmızı biber
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Sıvı yağ
  • Karabiber

YAPILIŞI:

Pirinci yıkayıp süzüyoruz.Havuçları ve kırmızı biberleri küçük küçük küp küp doğruyoruz.Tencereye sıvı yağ döküyoruz.Doğradığımız havuçları ve kırmızı biberleri ilave edip 5-10 dk kavuruyoruz.Pirinçleri ve tuzu ekleyip 5-10 dk da bu şekilde kavuruyoruz.4,5 su bardağı kaynar suyu ekliyoruz.Tencerenin kapağını kapatıp , altını kısıyoruz .Servis ederken üzerine karabiber serpiyoruz.
                   AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder