>

4 Aralık 2013 Çarşamba

LİMONLU KREMALI KEK


       MALZEMELER:

  • 4 yumurta ( oda sıcaklığında )
  • 1 su bardağı şeker 
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • yarım su bardağı süt
  • 2 limon kabuğu
  • kabartma tozu 
  • vanilya 
  • un 
   ŞERBETİ İÇİN :

  • 2 limon suyu
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 2 su bardağı su 

       
         KREMASI İÇİN:                             

  • 2 yemek kaşığı tepeleme un 
  • 1 su bardağı şeker 
  • 4 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya 
KREMASININ YAPILIŞI:

Tencereye 2 yemek kaşığı unu ve şekeri alıyoruz.Üzerine sütümüzü ekleyip iyice çırparak karıştırıyoruz.Ve ocağa alıyoruz.Devamlı karıştırarak kaynayıp katılaşana kadar pişiriyoruz.Ocaktan aldıktan sonra vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz.
NOT: Eğer kremamız katı olursa bir miktar direk soğuk süt ekleyip mikserle çırpabilirsiniz bu şekilde çok iyi kıvam ayarlanabiliyor.

YAPILIŞI:

Çırpma kabımıza yumurtaları ve şekeri alıyoruz .Mikserle iyice köpürene kadar çırpıyoruz .Sıvı yağı ve sütü ve limonu ekliyoruz.Mikserin en düşük devrinde sadece karışana kadar çırpıyoruz.Bu aşamada mikserle işimiz bitiyor.Unumuzu yavaş yavaş katıyoruz ve kabartma tozu ,vanilyamızı da ekliyoruz.Bir çırpıcı ile unumuzu karıştırıyoruz.Dikdörtgen borcamın dibini yağlıyoruz .Hamurumuzu döküp ,önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz. 
Pişmiş kekimizin ilk sıcağı çıkınca şerbetini döküyoruz .( Şerbet malzemelerini soğuk suya katıp iyice karıştırıyoruz .)Şerbeti döktükten 5 dk sonra kremasını da ekliyoruz.Üzerine nar serpiyoruz .İsteğe veya mevsimine göre üzerindeki meyve tercihi de değişir mesela çilek de çok yakışıyor.
       AFİYET OLSUN :)

4 yorum:

  1. şuan da karnım çok aç , meşhur hilal ustanın maklubesini özledim :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En yakın zamanda yaparım inşaallah .Siz hele bi butarafa geliniz :)

      Sil
  2. Gerçekten enfes görünüyo Hilal Hanım hemen deniyorum :)

    YanıtlaSil
  3. Enfes görünüyor Hilal Hanım hemen deniyorum :) Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil