MALZEMELER
- 2 su bardağı ince bulgur
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı salça
- 1,5 su bardağı su
- tuz
SOSU İÇİN
- 3-4 adet domates
- 2-3 diş sarımsak
- 1 fincan sıvıyağ
- 1-2 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- pul biberi
YAPILIŞI :
Bulguru ve irmiği yoğurma kabına alıyoruz . Üzerine 1,5 su bardağı sıcak suyu döküp 10-15 dk bekletiyoruz. Daha sonra unu, tuzu ve salçayı ilave edip kıvam alana kadar yoğuruyoruz .Hazırladığımız hamurdan küçük parçalar koparıp elimizde yuvarlıyoruz ve küçük parmağımızla ortasına bastırıp şekil veriyoruz .Ocakta bir tencereyle bolca su kaynatıyoruz suyumuza da tuz atıyoruz.Ve daha sonra hazırladığımız hamurlarımızı kaynayan suya atıp 15 dk pişiriyoruz ve süzüyoruz .Geniş bir borcama alıp üzerine sosunu döküyoruz .
DOMATES SOSUNUN YAPILIŞI :
Domateslerimizi rendeliyoruz .Sarımsaklarımızı da domateslerin içine rendeliyoruz . Tencerede sıvıyağı kızdırıyoruz salçamızı ekliyoruz ,rendelenmiş domates ve sarımsakları ekliyoruz .5-10 dk pişirdikten sonra narekşisini ve dilediğimiz kadar pulbiberini ilave ediyorz ve bir taşım daha kaynatıyoruz .( Dilerseniz en üstüne çırpılmış yoğurt da ekleyebilirsiniz ) .
AFİYET OLSUN :)
harika görünüyor hemen denemek istiyorummm
YanıtlaSilBu tarif gercekten cokkk lezzetliymis. Ellerinize saglik.
YanıtlaSilAfiyet olsun :)
YanıtlaSiltek kelime ile nefis görünüyor....
YanıtlaSilsizinki kadar güzel olmasada bu da benim fellah köfte tarifim
incelerseniz memnun olurum :)
Afiyet olsun. Sizinki de güzel görünüyor :)
YanıtlaSil