>

28 Kasım 2013 Perşembe

İRMİK HELVASI


 
 MALZEMELER
  • 2 su bardağı irmik 
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su  bardağı süt 
  • 1 su bardağı su 
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz 


ÜZERİ İÇİN :Nutella çikolata ve süt . 


YAPILIŞI :

Tereyağı ve sıvı yağı tencere alıp eritiyoruz . İrmiği ekleyip kısık ateşte kavurmaya başlıyoruz .İrmiği kavururken ocağın diğer gözünde de suyla sütü karıştırıp bir cezveye döküp kaynatıyoruz. İrmik kavrulup esmerleşince , su ve süt karışımını ekleyip karıştırıyoruz ve kapağını kapatıp 2 dk bekletiyoruz. Ve daha sonra şekerini ekleyip 5 dk daha pişirip ocaktan alıyoruz. Cevizlerini de ekleyip karıştırıyoruz. (Dilerseniz tabağa serbest servis edin dilerseniz kalıp kullanarak şekil verip servis edin ) .Üzerinin sosunun yapılışı da çok kolay .Nutellayı bir kaseye kullanacağınız mikdar da alın ve üzerine oda sıcaklığındaki sütü ekleyerek istediğiniz katılıkta bir kıvam elde edene kadar çırpın ve süt ekleyin . Daha sonra tabağa hazırladığınız irmik helvasının üzerine dökün .
       Afiyet olsun :)

2 yorum: