>

16 Mart 2015 Pazartesi

MANDALİNALI TART

              MALZEMELER

  • 125 gr margarin yada tereyağ(oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • Kabartma tozu
  • 3 adet mandalina 
  • Aldığı kadar un 

                                                                               KREMASI İÇİN:

  • 2 su bardağı süt 
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 tatlı kaşığı tereyağ 
  • 4 çorba kaşığı şeker
  • 3 çorba kaşığı un 
  • 1 paket vanilya
  • 1 mandalina kabuğu rendesi

YAPILIŞI:

Yoğurma kabımıza yumuşamış tereyağını, sıvı yağını,yumurtayı,pudra şekerini ekleyip bu malzemeleri homojen şekilde karıştırıyoruz.Daha sonra ununu ve kabartma tozunu da ekleyip yumuşak bir kıvam elde edene kadar yoğuruyoruz.Hazır olan hamurumuzu tart kalıbına eşit ve yanlarınıda biraz saracak şekilde yerleştiriyoruz.180 derece önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.Öte yandan oacağa bir tencere alıp tencereye şeker, un, mandalina kabuğu rendesi ve unumuzu alıp karıştırıyoruz.Ocağın altını açıp karıştırarak sütünüde ekliyoruz ve bu aşamada yumurta sarısınıda ilave edip sürekli karıştırarak kremayı pişiriyoruz.Kaynayan kremanın altını kısıp tereyağ ekliyoruz ve eriyene kadar karıştırıp kremayı ocaktan alıyoruz.Ocaktan aldığımız kremaya vanilyayı katıyoruz.Krema ılınınca hazır olan tartımıza eşit şekilde yayıyoruz.Mandalinaları görsele hitap edecek şekilde doğrayıp kremamızın üzerine sıkça diziyoruz.Dolapta soğutup servis ediyoruz.
NOT: Üzerine dilediğiniz meyveyi hatta karışık meyve şeklindede koyabilirsiniz.İsteğe göre kremasını yada hamurunu kakaolu da yapabilitsiniz.Bunun için tek yapmanız gereken pişirme aşamasında malzemeler henüz çiğken 1-2 yemek kaşığı kakao eklemek olur.
                               AFİYET OLSUN :) 
            

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder