>

10 Aralık 2013 Salı

OMLET

MALZEMELERİ:

  • 1 adet yumurta
  • Çeyrek çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı galeta unu
  • 1 avuç dere otu
  • Pul biber ve tuz 

YAPILIŞI:

  • Çırpma kabına yumurtayı, sütü,galeta ununu,dereotunu,pul biberi ve tuzu ekliyoruz.Çırparak iyice karıştırıyoruz.Tavaya tereyağı ya da sıvı yağı ekliyoruz isteğe göre ,yağı kızdırıp yumurta karışımımızı döküyoruz.Arka yüzü pişince , spatula ya da tabak yardımıyla çevirip diğer yüzünü de pişiriyoruz.(Bu tarif bir kişiliktir çok yapmak isterseniz aynı ölçülerde artırabilirsiniz.)    AFİYET OLSUN :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder