>

10 Aralık 2013 Salı

EBRULİ KEK

MALZEMELERİ:

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 çay bardağı un
  • Kabartma tozu
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 2 tatlı kaşığı kakao

YAPILIŞI:

Çırpma kabına yumurtaları ve şekeri alıyoruz.Köpürene kadar iyice çırpıyoruz.Sütü,sıvı yağı da ekleyip çırpıyoruz.Unu ve kabartma tuzunu da katıyoruz.Limon kabuğu rendesini de ekliyoruz.Pişirme kalıbımıza döküyoruz ama hamurumuzdan biraz ayırıyoruz.Ayırdığımız hamurumuza kakaoyu ekleyip karıştırıyoruz.Kakaolu hamurumuzu da kalıbımızdaki hamurumuzun üzerine desen vererek ilave ediyoruz .180 derece önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz .
                       AFİYET OLSUN :)

3 yorum:

  1. Hilal hanim merhaba.. kalibin ebatlarini yazabilir misiniz acaba fotografta cok kucuk gorunuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba.En fazla en 10 cm boydan ise 15 cm'dir.Evet küçük bir kalıp fakat malzeme ölçüleri az olduğu için sorun olmuyor.

      Sil