>

21 Ocak 2014 Salı

AYVA TATLISI

MALZEMELER

  • 1 kilo ayva 
  • Toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • Ceviz
  • Kaymak

YAPILIŞI:

Ayvaları soyup,ortadan ikiye kesip,ortasını  temizleyip yıkıyoroz.Geniş bir tencereye diziyoruz.Çekirdeklerini atmıyoruz.Çekirdeklerini ayvaların üstlerine bölüştürüyoruz.Herbir ayvanın üzerine 1,5 yemek kaşığı şeker ilave ediyoruz.Suyunu da tencereye ilave ediyoruz ve suyunada 4-5 yemek kaşığı şeker ilave ediyoruz.Orta gözde kaynadıktan sonra altını kısıp pişmeye bırakıyoruz.Suyunu çekip pişince ,az suyu kalınca ocağın altını tekrar açıp ayvaları kızartıyoruz.Soğuyunca üzerine ceviz ve kaymak ekleyip servis ediyoruz.
                     AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder