>

2 Ocak 2014 Perşembe

MANTARLI ET SOTE


  MALZEMELER

  • 500 gr et
  • 400 gr mantar
  • 4 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet soğan
  • 3 adet havuç
  • Sıvı yağ ,tuz,pulbiber

YAPILIŞI:

Ocağa sotelik geniş bir tencere alıyoruz.Sıvı yağ ekliyoruz ,eti de ilave edip 5-10 dk soteliyoruz.Küçük küçük yemeklik doğranmış soğanı ilave ediyoruz 4-5 dk daha soteliyoruz.Uzun ince doğranmış havuçları ilave edip 5-6 dk daha soteliyoruz.İrice doğranmış yeşil ve kırmızı biberleri de ilave ediyoruz biberler yumuşayana kadar soteliyoruz.Son olarak doğranmış mantarları da ekliyoruz.Tuz ve pul biberi de ekledikten sonra ,bütün sebzeler pişene kadar soteliyoruz.(Çok fazla karıştırmayalım yoksa sebzeler dağılır arada karıştırmamız yeterli )
             AFİYET OLSUN :)


4 yorum:

  1. Selma Taşer4 Ocak 2014 14:42

    pişmiş hali resimdeki gibi mi oluyo acaba sanki tam pişmemiş taze duruyo sebzeler

    YanıtlaSil
  2. Evet pişmiş hali resimdeki gibi oluyo.Resimdeki yemekteki sebzeler tam pişmişti .Sebzeler çok yumuşayıp dağılmaması için arada az karıştırıyoruz oda bu şekilde görünmesini sağlıyo .Afiyet olsun:)

    YanıtlaSil
  3. Hic vazgecemedigim bir lezzet bu.. ellerinize saglik

    YanıtlaSil