>

24 Kasım 2013 Pazar

HİNDİSTAN CEVİZLİ AŞURE

                                  

MALZEMELER



  • 1 su bardağı aşurelik buğday
  • 1 çay bardağı nohut
  • 1 çay bardağı fasulye
  • 13 adet sarı kayısı
  • 9 adet kuru kayısı
  • 1 çay bardağı sarı üzüm
  • 11 adet incir
  • 1 adet kabuk tarçın
  • 3 adet mandalina
  • 1 adet mandalina kabuğu
  • 2 su bardağı fındık
  • 2 adet elma
  • 1 adet nar
  • Hindistan cevizi
  • 2 su bardağı şeker


YAPILIŞI 

    1 su bardağı kırık buğdayı bir tencerede 3-4 su bardağı su ile 5-10 dakika kaynatıyoruz.Sonra önceden haşlanmış nohut ve fasulyeyi de bu tencereye ekliyoruz.Ayrı küçük bir tencerede bütün kuru meyveleri üzerini 2-3 parmak geçecek suyla 5-10 dk kaynatıyoruz.(Meyveleri haşladığımız tencereye kabuk tarçını da ekliyoruz.)Daha sonra haşladığımız kuru meyveleri suyuyla birlikte buğdayların kaynadığı tencereye ekliyoruz.(Meyveleri eklerken içindeki kabuk tarçını çıkarıyoruz.)Bu aşamada da şekeri ilave ediyoruz.Eğer suyu azaldıysa isteğimize göre su ekliyoruz ve 5-10 dk daha kaynatıp ocaktan alıyoruz.2 su bardağı fındığı ilave edip karıştırıyoruz.Kaselere servis ediyoruz.soğuduktan sonra üzerlerine ayıklanmış nar ve 1'er çay kaşığı hindistan cevisi serpiştiriyoruz.
    Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder