>

23 Kasım 2013 Cumartesi

SUCUKLU KARIŞIK PİZZA

Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı ılık su




          Üst Malzemeleri
  • 2 yemek kaşığı salça 1 yemek kaşığı ketçap (hamuruna sürmek için karıştırınız.)
  • 1 paket orta kalınlıkta doğranmış mantar (400 gr kadar)
  • 1 su bardağı kadar ince doğranmış sucuk (miktarı arzuya göre değiştirilebilir.)
  • 2 adet küp küp doğranmış domates
  • 2 adet ince doğranmış yeşil biber
  • 1 adet ince doğranmış kırmızı biber
  • 1 çay bardağı kadar doğranmış yeşil zeytin
  • 1 çay bardağı kadar doğranmış siyah zeytin (miktarlar arzuya göre)
  • 1 çay bardağı kadar haşlanmış mısır
  • Üzeri için bolca rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılışı

    3 su bardağı unu yoğurma kabına alıyoruz.1 tatlı kaşığı tuzu ilave ediyoruz.Ortasını açarak 3 yemek kaşığı zeytinyağını ekliyoruz.1 paket kuru mayayı 1 su bardağı ılık suya dökerek karıştırdıktan sonra bu karışımı yoğurma kabına ilave ediyoruz.Tüm malzemeleri yoğuruyoruz.Hamurumuzun ağzını kapatarak üzerini örtüp oda sıcaklığında mayalanmasını bekliyoruz.(1 saat kadar)
    Mayalanmış hamurumuzu fırın tepsimize elimizle bastırarak yayıyoruz.Salçalı-ketçaplı karışımımızı hamurumuzun üzerine sürüyoruz.Üzerine kaşar peyniri hariç tüm diğer malzemelerimizi yerleştiriyoruz.Önceden ısıtılmış 180 derece sıcaklıktaki fırınımızda pişiriyoruz.(Not:Pizza hamuru çabuk pişer.)Üzerindeki malzemelerin piştiğinden emin olduğumuzda üzerine rendelenmiş kaşarı serpiştirip 5-10 dk kadar daha pişiriyoruz.
    Afiyet Olsun :)



2 yorum:

  1. Ben denedim harika bi pizza oluyor. Sadece fotograftaki firin tepsisi biraz ince oldu bidahakine daha kucuk bir tepsi veya borcam denemeyi planliyorum. Tesekkurler

    YanıtlaSil
  2. İlginiz için teşekkürler,dediğiniz gibi standart bir fırın tepsisi daha uygun olacaktır.

    YanıtlaSil