>

18 Mart 2014 Salı

GÜL TATLISI

MALZEMELER

  • 100 gr oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu ve vanilya
  • 1 su bardağı irmik
  • Un

ŞERBETİ İÇİN :

  • 2 ,5 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker


YAPILIŞI:

Yoğurma kabına oda sıcaklığındaki tere yağını, sıvı yağını, yumurtayı,yoğurdu,kabartma tozu ,vanilya ve irmiği ekleyip yoğuruyoruz.Aldığı kadar un ilave edip iyice yoğuruyoruz.Elde ettiğimiz hamur yumuşak kıvam olmalı.Çay bardağıyla yuvarlak daireler kesiyoruz.Ve resimdeki gibi üst üste koyup, rulo gibi sarıp kestikten sonra dik bir şekilde fırın tepsisine diziyoruz.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.Daha sonra şerbetin malzemelerini karıştırıp 5- 7 dk kaynatıyoruz.Pişirdiğimiz hamur ve şerbet ikisi de sıcağa yakın ılıkken şerbetini döküyoruz.Üzerini ceviz yada fındıkla süslüyoruz.
                                                     AFİYET OLSUN :)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder