>

13 Şubat 2014 Perşembe

PAZILI TAVUKLU ÇORBA

  MALZEMELER
  • 1,5 adet tavuk göğsü
  • 1 bağ pazı 
  • 1 adet soğan
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 1-2 yemek kaşığı salça
  • Tuz-pul biberi
  • Sıvı yağ

YAPILIŞI:

Tavuk göğsünü küçük küp küp doğruyoruz.Tencereye sıvı yağ ekliyoruz.Tavukları da tencereye ekleyip soteliyoruz.Tavuklar pişince yemeklik ince doğradığımız soğanları ilave ediyoruz.Soğanlar da ölünce salçayı ,pul biberini ileve edip salça karışacak şekilde karıştırıyoruz.Temizce yıkanıp saplarıyla birlikte ( sapları ince ince doğranır) doğradığımız pazıları ilave edip 5 dk kavuruyoruz.Yarım çay bardağı pirinci ilave ediyoruz ve kaynamış suyu da ekliyoruz.Kaynayıp pazı ve pirinçler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
                                         AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder