>

16 Şubat 2014 Pazar

ANTEP FISTIKLI KURABİYE

 MALZEMELER

  • 1 yumurta
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı tahin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 -1.5 çay bardağı şeker
  • 2 çay bardağı çekilmiş Antep fıstığı
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un 

YAPILIŞI:

Yumurta ,yoğurt,tahin,sıvı yağ ,şeker ve kıyılmış fıstığı karıştırıyoruz.Kabartma tozunu unla karıştırıp içine ekliyoruz.Yumuşak ele yapışmayan bir hamur oluncaya dek un ilave ediyoruz.Hamurdan parçalar koparıp, elimizle yuvarlayıp fırın tepsisine diziyoruz.Üzerine kıyılmış fıstıktan serpiyoruz ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dk pişiriyoruz.[Çok pişirmiyoruz çünkü sert olur.}
                                   AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder