>

27 Şubat 2014 Perşembe

AYICIKLI KURABİYE

MALZEMELER

  • 3 su bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • 150 gr tereyağı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çorba kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Üzeri için damla çikolata

YAPILIŞI:

Unu karıştırma kabına alıyoruz.Kabartma tozunu, vanilyayı ve pudra şekerini katıyoruz.Ortasını açıyoruz ve oda sıcaklığında yumuşamış tere yağını ilave ediyoruz.Hamuru iyice yoğuruyoruz ve yumuşak bir kıvam elde ediyoruz.(Eğer hamurumuz çok katı olursa yoğurt ilave edip yumuşatabiliriz)Elde ettiğimiz hamuru ikiye ayırıyoruz yalnız bir tarafı daha çok bir tarafı daha az olacak şekilde.Daha çok ayırdığımız hamura kakao katıp yoğuruyoruz.(Eğer kakaoyu kattığımızda hamur katılaşırsa , 1 yemek kaşığı yoğurt ilave ederek kıvam elde edebiliriz.) Kakaolu hamuru ve beyaz hamuru ayrı ayrı açıyoruz.Kakaolu olandan yuvarlak bir kalıpla ayıcık için kafalar kesiyoruz.Beyaz hamurdan ağız ve kulak için aynı boyutta daha küçük yuvarlaklar kesiyoruz.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize önce kulakları daha sonra kafayı kulakların yarısını örtecek şekilde yerleştiriyoruz.Daha sonra ağzını yerleştiriyoruz ve beyaz hamurdan küçük parçalar koparıp yuvarlayarak ağzının üzerine göz yapıyoruz.Damla çikolatalardan 1 adet burun ikişer tanede gözün üzerine koyuyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.
                                             AFİYET OLSUN :)

                  

2 yorum:

  1. Dogum gunumuze kurabiye ararken buldum ayiciklari.. biraz zahmetli gorunuyor ama deneyecegim.. ellerinize saglik

    YanıtlaSil